Programok / Bor és gasztronómia

Település:
Somogy megye, Csurgó

Kategória:
Bor és gasztronómia


Csuszafesztivál


A Csuszafesztivál története Az elmúlt években a megyében több, hasonló, „falu nap” jellegű rendezvény volt. 2004-ben, a Különleges Asztali Örömök Somogyban rendezvénysorozat egyik állomásaként indult, az azóta is minden évben megrendezésre kerülő fesztivál. A Különleges Asztali Örömök Somogyban elnevezésű gasztronómiai fesztiválsorozat, a megye kiemelkedő kulináris ünnepeit, nemes gasztronómiai versengéseinek sorát tárta a közönség elé. A programok nem csak látványosságként voltak érdekesek, hanem ”Somogyország” hagyományos népi ételeit, történelmi borvidékének és hegyközségeinek minőségi borait népszerűsítették. Az Asztali Örömök Somogyban rendezvénysorozat a megye számos gasztronómiai eseményét foglalta egyedülállóan sokszínű csokorba. Májustól november végéig kínált, kulturális műsorokkal egybekötött, változatos programokat a kulináris élvezetek kedvelőinek. Csurgó egy legendát választott, mely szerint Török Bálintné Pemflinger Katalin a 16. században Magyarország legszebb virágos kertjét építtette Csurgón, ahol a virágok és gyümölcsfák mellett számos gyógy- és fűszernövény is növekedett, amelyek a konyhában hasznosultak. Török Bálint szerette a hasát, és egyik kedvenc étele volt a túrós csusza csülök pörkölttel. Innen jött az ötlet, hogy az azóta is főételként, köretként és desszertként is nagyon népszerű csusza legyen az alap. Ez annál is inkább jó választásnak bizonyult, mert a fesztivál fejlődésével egyre erősödő színházi, előadó művészeti vonal is megjeleníthető a szóban – Csurgói Színházi Attrakciók”

 

 

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »